Скокни до содржината

Колачињата за приватност

Колачињата за приватност

ПОЛИТИКА ЗА КУКАРИ

Доколку сакате да дознаете повеќе за употребата на колачиња од оваа веб-страница https://codigosfreefire.gratis, вие сте на вистинското место. Следно, ќе ви објасниме што точно се колачињата; каков вид колачиња користиме и за каква цел; и како можете да го искористите вашето право да го конфигурирате прелистувачот и да одбиете употреба на кој било од нив.

Се разбира, треба да знаете дека ако одлучите да не користите некои колачиња, оваа веб-страница може да не работи совршено, влијае на вашето корисничко искуство.

ШТО Е КУКИ

на колаче Тоа е датотека што се презема на вашиот компјутер кога пристапувате до одредени веб-страници или блогови.

на колачиња Тие им овозможуваат на оваа страница, меѓу другото, да зачува и задржува информации за вашите навики на прелистување или за вашата опрема, и во зависност од информациите што ги содржат и начинот на кој ја користите вашата опрема, тие можат да се користат за да ве препознаат.

Прелистувачот на корисникот ги меморира колачињата на тврдиот диск само за време на тековната сесија, зафаќајќи минимален простор за меморија и не му штети на компјутерот. Колачињата не содржат никакви специфични лични информации и повеќето од нив се бришат од тврдиот диск на крајот на сесијата на прелистувачот (т.н. колачиња за сесии).

Повеќето прелистувачи прифаќа колачиња како стандард и, независно од него, во смисла на давање или одбивање поставки за безбедност чуваат колачиња или привремени.

Колачињата се поврзани со прелистувачот, а не со личноста, така што тие обично не чуваат чувствителни информации за вас, како што се кредитни картички или банкарски детали, фотографии или лични информации, итн. Податоците што ги чуваат се технички, статистички, лични преференции, персонализирање на содржината и др.

ПРИСТАП НА КУКИТЕ: РЕГУЛАТИВА ВО ФОРД

Со пристап до оваа веб-страница и во согласност со тековните регулативи за заштита на податоците, ве информираме за употребата на колачиња, давајќи ви можност експлицитно да ги прифаќате и да пристапувате до повеќе информации преку оваа политика за колачиња.

Треба да знаете дека, во случај да продолжите со прелистување, ќе дадете согласност за употреба на овие колачиња. Но, во секое време, можете да се премислите и да ја блокирате неговата употреба преку вашиот прелистувач.

За ваш целосен ум, оваа веб-страница е во согласност со одредбите на тековните регулативи во врска со употребата на колачиња и вашите лични податоци:

Регулативата LSSI-CE (Закон за информатичко општество и електронска трговија)

El RGPD (Регулатива (ЕУ) 2016/679 на Европскиот парламент и на Советот од 27 април 2016 година за заштита на физички лица), со што се обединува регулативата за обработка на лични податоци во земјите на ЕУ.

Оваа политика за колачиња може да се измени во секое време за да се прилагоди на новите регулативи или промени во нашите активности, а онаа објавена на Интернет е актуелна.

ВИДОВИ НА КОВЕКИ

Со цел да ви понудиме подобро корисничко искуство, добијте аналитички податоци, чувајте и враќајте информации за навиките на прелистување или вашиот компјутер и развијте ја неговата активност, оваа веб-страница https://codigosfreefire.gratisкористи свои колачиња и трети лица.

Кои видови колачиња ги користи оваа веб-страница?

  • Технички колачиња: Тие се оние што му овозможуваат на корисникот да навигира преку веб-страница, платформа или апликација и употреба на различни опции или услуги што постојат во неа, како на пример, контрола на сообраќајот и комуникација со податоци, идентификување на сесијата, пристап до ограничени делови за пристап, запомнете ги елементите што сочинуваат нарачка, спроведете го процесот на купување на нарачката, направете го барањето за регистрација или учество во настан, користете безбедносни елементи за време на навигацијата, чувајте содржина за дисеминација на видеа или звучи или споделува содржина преку социјалните мрежи.
  • Колачиња за персонализација: Тие се оние што му овозможуваат на корисникот пристап до услугата со одредени претходно дефинирани општи карактеристики засновани врз серија критериуми во терминалот на корисникот, како што се јазикот, видот на прелистувачот преку кој пристапува до услугата, конфигурацијата регионални од каде што пристапувате до услугата, итн.
  • Колачиња за анализа: Тие се оние кои, добро третирани од нас или од трети страни, ни овозможуваат да го измериме бројот на корисници и на тој начин да го спроведеме статистичкото мерење и анализа на употребата што корисниците ја прават за понудената услуга. За ова, вашето пребарување на нашата веб-страница се анализира со цел да се подобри понудата на производи или услуги што ви ги нудиме.
  • Рекламирање колачиња: Тие се оние кои, добро третирани од нас или од трети страни, ни овозможуваат на најефикасен начин да управуваме со понудата на простори за рекламирање што се наоѓаат на веб-страницата, адаптирајќи ја содржината на огласот со содржината на бараната услуга или употребата што ја прави од нашата веб-страница. За ова можеме да ги анализираме вашите навики на прелистување на Интернет и можеме да ви покажеме рекламирање поврзано со вашиот профил за пребарување.
  • Колачиња за рекламирање во однесувањето: Тие се оние што овозможуваат управување, на најефикасен можен начин, на рекламни простори кои, каде што е соодветно, уредникот ги вклучил на веб-страница, апликација или платформа од која е обезбедена бараната услуга. Овие колачиња чуваат информации за однесувањето на корисниците добиени преку постојано набудување на нивните навики на прелистување, овозможувајќи развој на специфичен профил за прикажување на рекламирање врз основа на тоа.
  • Трета партија Колачињата: Оваа веб-страница https://codigosfreefire.gratis Можете да користите услуги на трети лица кои, во име на Google, ќе соберат информации за статистички цели, употреба на страницата од страна на корисникот и за обезбедување на други услуги поврзани со дејноста на веб-страницата и другите Интернет услуги.

Особено, оваа веб-страница користи Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc. со седиште во 1600 амфитеатар Парквеј, Монт Вју, Калифорнија 94043. За давање на овие услуги, Гугл користи Колачињата што собираат информации, вклучувајќи ја и IP адресата на корисникот, кои ќе бидат пренесени, обработени и чувани од Google под условите утврдени на веб-страницата на Google.com. Ова вклучува можно пренесување на споменатите информации на трети страни заради причини на закон или кога споменатите трети страни ги обработуваат информациите во име на Google.

УПРАВУВАЈТЕ И РЕГИСТРАЕТЕ НА УПОТРЕБА НА КОВИКИ

Во секое време, можете да ги прилагодите поставките на прелистувачот за управување, да одбиете употреба на колачиња и да бидете известени пред да се преземат.

Можете исто така да ги прилагодите поставките така што прелистувачот ги отфрла сите колачиња, или само на колачиња од трети лица. И, исто така можете да отстраните кој било од колачиња кои веќе се на вашиот тим.

За ова, мора да имате предвид дека ќе мора одделно да ја прилагодите конфигурацијата на секој прелистувач и опрема што ја користите бидејќи, како што споменавме претходно, колачињата се поврзани со прелистувачот, а не со лицето.

Google Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=es-419

Internet Explorer https://support.microsoft.com/es-es/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-10

Mozilla Firefox https://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-sitios-web-rastrear-preferencias?redirectlocale=es&redirectslug=habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we

Apple Safari https://support.apple.com/es-es/HT201265

Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за колачиња, можете да контактирате со нас испраќајќи ни е-пошта до [заштитена по е-пошта].