(Оваа веб-страница е Фандом, не е ОФИЦИЈАЛНА од FREE FIRE ГАРЕНА)

Колачињата за приватност

Еден од начините да собирате информации е преку употреба на технологија наречена „колачиња“. На кодови без оган.gratis , колачињата се користат за разни работи.

Што е колаче?

„Колаче“ е мала количина на текст што е зачувана во вашиот прелистувач (како што е Chrome на Google или Safari на Apple) кога пребарувате во повеќето веб-страници.

 Што НЕ е колаче?

Не е вирус, не е тројанец, ниту црв, ниту спам, ниту шпионски софтвер, ниту отвора скокачки прозорци.

 Кои информации ги чува колачињата?

Колачињата обично не чуваат чувствителни информации за вас, како што се кредитни картички или детали од банка, фотографии или лични информации итн. Податоците што ги чуваат се технички, статистички, лични преференции, персонализација на содржината итн.

Веб-серверот не ве поврзува како личност, туку вашиот веб-прелистувач. Всушност, ако редовно пребарувате со прелистувачот Chrome и се обидете да ја прелистувате истата веб-страница со прелистувачот Firefox, ќе видите дека веб-страницата не сфаќа дека сте иста личност затоа што таа всушност ги поврзува информациите со прелистувачот, а не со личност.

 Каков вид на колачиња има таму?

  • Технички колачиња: Тие се најосновни и овозможуваат, меѓу другото, да знаат кога пребарува човек или автоматизирана апликација, кога прегледува анонимен корисник и регистриран корисник, основни задачи за работа на која било динамична веб-страница.
  • Колачиња за анализа: Тие собираат информации за видот на навигацијата што ја правите, деловите што најмногу ги користите, производите консултирани, временската зона на употреба, јазикот итн.
  • Колачиња за рекламирање: Тие прикажуваат рекламирање засновано врз вашето прелистување, вашата земја на потекло, јазик, итн.

 Што се колачиња за сопствени и трети страни?

Сопствени колачиња се оние генерирани од страницата што ја посетувате, а оние од трети страни се генерирани од надворешни услуги или даватели на услуги како што се Mailchimp, Mailrelay, Facebook, Twitter, Google adsense, итн.

 Кои колачиња ги користи оваа веб-страница?

Оваа веб-страница користи свои колачиња од трети страни. Следниве колачиња се користат на оваа веб-страница, кои се детални подолу:

Сопствени колачиња се следниве:

Персонализација: Колачињата ни помагаат да запомниме со кои луѓе или веб-страници сте комуницирале, така што тие можат да ви покажат поврзана содржина.

Преференции: Колачињата ми овозможуваат да ги запомнувам вашите поставки и преференции, како што се вашиот јазик и поставките за приватност.

Безбедност: Ние користиме колачиња за да избегнеме безбедносни ризици. Главно за да откриете кога некој се обидува да ја пробие вашата сметка кодови без оган.gratis.

 Колачиња од трети страни:

Оваа веб-страница користи услуги за анализа, поточно, Google Analytics за да и помогне на веб-страницата да ја анализира употребата на корисниците на веб-страницата и да ја подобри неговата употребливост, но во никој случај не се поврзани со податоци што би можеле да го идентификуваат корисникот. Google Analytics е услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc., Корисникот може да се консултира овде типот на колачиња што ги користи Google.

кодови без оган.gratis е корисник на платформата за снабдување и хостирање на Блогови на WordPress, сопственост на северноамериканската компанија Automattic, Inc. За такви цели, употребата на такви колачиња од страна на системите никогаш не е под контрола или управување со лицето одговорно за мрежата, тие можат да ја променат својата функција во секое време и да внесат нови колачиња. Овие колачиња не пријавуваат никаква корист на лицето одговорно за оваа веб-страница. Automattic, Inc., исто така, користи други колачиња со цел да помогне во идентификување и следење на посетителите на страниците на WordPress, да ја знаат употребата што ја користат на веб-страницата на „Автоматско“, како и преференциите за пристап до неа, како што е наведено во делот „Колачиња“ од нивната политика за приватност.

Колачињата за социјални медиуми можат да се чуваат во вашиот прелистувач додека пребарувате кодови без оган.gratisНа пример, кога го користите копчето за споделување содржина од кодови без оган.gratis во некоја социјална мрежа.

Подолу имате информации за колачињата на социјалните мрежи што оваа веб-страница ги користи во сопствените политики за колачиња:

Ние понекогаш извршуваме активности за рекламирање преку Google AdWords, кој користи колачиња за да помогне во испорака на насочени реклами преку Интернет врз основа на претходните посети на оваа веб-страница. Гугл ги користи овие информации за да прикажува реклами на разни веб-страници на трети страни преку Интернет. Ве молам, одете на Рекламирање на Google Известување за приватност за повеќе информации.

Ние понекогаш извршуваме активности за рекламирање преку Фејсбук реклами, кој користи колачиња за да помогне во испорака на целни мрежни реклами засновани врз претходни посети на оваа веб-страница.

Колачиња за рекламирање

На оваа веб-страница користиме колачиња за рекламирање, кои ни овозможуваат да ги персонализираме рекламите за вас, а ние (и трети лица) добиваме информации за резултатите од кампањата. Ова се случува врз основа на профил што го создаваме со вашите кликови и навигација од и надвор кодови без оган.gratis. Со овие колачиња вие, како посетител на веб-страница, сте поврзани со уникатна идентификација, така што нема да ја видите истата реклама повеќе од еднаш, на пример.

Ние користиме Google Ads за рекламирање. Прочитајте повеќе

Колачиња за статистика

Ние користиме колачиња за статистика за да го оптимизираме веб-искуството за нашите корисници. Со овие статистички колачиња се стекнуваме со знаење за употребата на нашата веб-страница. Ние бараме ваша дозвола за поставување колачиња за статистика.

Колачиња за маркетинг / следење

Колачињата за маркетинг / следење се колачиња или која било друга форма на локално складирање, користени за создавање кориснички профили за прикажување рекламирање или за следење на корисникот на оваа веб-страница или на повеќе веб-страници за слични маркетинг цели.

Бидејќи овие колачиња се означени како колачиња за следење, бараме ваша дозвола да ги поставиме.

 Можете ли да избришете колачиња?

Да, и не само бришење, туку и блокирање, на општ или посебен начин за одреден домен.
За да избришете колачиња од веб-страница, мора да отидете во поставките на прелистувачот и таму можете да ги пребарувате оние поврзани со предметниот домен и да продолжите да ги бришете.

 Повеќе информации за колачиња

Може да се консултирате со регулативата за колачиња објавена од Шпанската агенција за заштита на податоците во нејзиниот „Водич за употреба на колачиња“ и да добиете повеќе информации за колачињата на Интернет, aboutcookies.org

Ако сакате да имате поголема контрола врз инсталацијата на колачиња, можете да инсталирате програми или додатоци на вашиот прелистувач, познати како алатки „Не следи“, што ќе ви овозможи да ги изберете колачињата што сакате да ги дозволите.

Вашите права во врска со личните податоци

Ги имате следниве права во однос на вашите лични податоци:

  • Имате право да знаете зошто се потребни вашите лични податоци, што ќе се случи со нив и колку долго ќе се чуваат.
  • Право на пристап: имате право да пристапите до вашите лични податоци што ги знаеме.
  • Право на исправка: имате право да ги пополнувате, исправувате, бришете или блокирате вашите лични податоци кога сакате.
  • Ако ни дадете согласност за обработка на вашите податоци, имате право да ја одземете таа согласност и да ги избришете вашите лични податоци.
  • Право на пренесување на вашите податоци: имате право да ги побарате сите ваши лични податоци од лицето одговорно за лекувањето и да ги пренесете во целост на друго лице одговорно за лекувањето.
  • Право на опозиција: можете да се спротивставите на обработката на вашите податоци. Ние го почитуваме ова, освен ако не постојат добри причини за обработка.

За да ги искористите овие права, контактирајте не. Погледнете ги деталите за контакт на дното на оваа политика за колачиња. Доколку имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да не известите, но имате право да поднесете жалба до надзорниот орган (органот за заштита на податоците).

Активирање, деактивирање и елиминација на колачињата

Можете да го користите вашиот Интернет прелистувач за бришење колачиња автоматски или рачно. Можете исто така да наведете дека одредени колачиња не можат да бидат поставени. Друга опција е да ги промените поставките на вашиот Интернет прелистувач така што ќе добивате порака секој пат кога ќе се постави колаче. За повеќе информации за овие опции, консултирајте се со упатствата во делот „Помош“ на вашиот прелистувач.

Забележете дека нашата веб-страница може да не функционира правилно ако сите колачиња се оневозможени. Ако ги избришете колачињата од прелистувачот, тие ќе бидат поставени повторно по ваша согласност кога повторно ќе ги посетите нашите веб-страници.

Детали за контакт

За прашања и / или коментари во врска со нашата политика за колачиња и оваа изјава, контактирајте не користејќи ги следниве детали за контакт:

Педро Антонио Ферер Леброн - 20072927E
Calle Parada Alta nº2 - Сан Хозе Дел Вале - 11580 - Кадиз
Шпанија
Веб-страница: кодови без оган.gratis
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Во изградба: веб-страницата во моментов се скенира за колачиња за прв пат.

es Spanish
X